Af formand
Christian G. Jensen


Mail: alleenlund@gmail.com

Telefon: 23 26 96 25


Gl. Estrup Landbrugsmesse i ny form

 
Landbrugsmessen Gl. Estrup fortsætter som medlemsbaseret forening, hvor indflydelsen ligger hos medlemmerne. Det blev besluttet på en ekstraordinær generalforsamling torsdag den 9. september. Her blev repræsentantskabet nedlagt, og formanden fik til opgave at finde en ny bestyrelse i løbet af de næste tre måneder. 42 af de 43 stemmeberettigede meldte sig ind i den nye forening.
 
En gruppe hesteinteresserede har meldt sig på banen til at stå i spidsen for landbrugsmessen. Det er en stor opgave, de påtager sig, men det er en fantastisk god løsning, som vi bakker 100 procent op om i Kronjyllands bestyrelse. Vi mener ikke, det er en landboforenings opgave at bidrage økonomisk til landbrugsmessen, som den var, men er glade for at den fortsætter som medlemsbaseret forening. Tøjlerne er hermed givet videre til en gruppe mennesker, der brænder for opgaven.
 
Den nye forening overtager de resterende midler, så der er økonomi til at stable en ny landbrugsmesse på benene.

 

 


Åbent Landbrug: Overgaard Gods åbner stalddørene

 
I vores foreningsområde er vi så heldige, at et af Danmarks største godser - Overgaard Gods – åbner dørene og inviterer indenfor i virksomhedens tre nye svinestalde søndag den 19. september til Åbent Landbrug. Du er velkommen til at deltage, hvis du har lyst, og hvis du har børn i familien, kan de også få en god oplevelse.   
 
Der vil være adgang til maskinhuset og mulighed for at sidde i en mejetærsker, en traktor og en brandbil. Til de mindste er der arrangeret en park af pedaltraktorer, som er til fri afbenyttelse. Der er også mulighed for at male korn til mel og for at lede efter karameller i en stor container med korn. Trænger I til at gå en tur, kan I lægge vejen forbi en af de 48 vindmøller, som er ved godset.
 
Du tilmelder dig her: https://booking.aabentlandbrug.dk/.
 


Landbrugskonference


Datoen er sat. Husk at sætte kryds i kalenderen og at tilmelde dig!.

Mandag den 22. november klokken 14:30-21:00 er der Landbrugskonference på Hotel Pejsegarden i Brædstrup. Her kan du blandt andet møde Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Skovgaard, formand for LandboUngdom og Niels Dengsø, formand for DLG. Du kan også høre fremtidsforsker Anne-Marie Dahls bud på fremtidens fødevarer, og adfærdsekspert Christian Bergmann Mølgaards input til, hvordan du skaber bedre forståelse for dit landbrug i lokalområdet.
 
Konferencen er arrangeret af de ni foreninger bag Velas.

Du kan læse mere og tilmelde dig her: landbrugskonferencen.dk.Openlands – et nyt digitalt jagtkoncept

 
Et nyt jagtkoncept gør det nemmere for dig som lodsejer at leje din jagt ud på dagsbasis fremfor årsbasis. Som lodsejer bevarer du fuld kontrol over, hvem der færdes på din jord og hvornår – og du beholder selv retten til at gå på jagt.
 
Det nye jagtkoncept fra Openlands er en digital platform for jægere, hvor lodsejere kan udleje jagt simpelt, fleksibelt og uden en masse forpligtigelser eller lange kontrakter.

Du kan læse mere – og lægge en jagt op på platformen - her: https://openlands.eu.

 


 


Velas holder seminar om generationsskifte


Det kan være en stor mundfuld at gå i gang med et generationsskifte. Brug to dage i selskab med kompetente rådgivere, og få taget hul på generationsskiftet.

Hvor og hvornår
Den 11.-12. november
Knudhule Badehotel
Randersvej 88, 8680 Ry

Tilmelding
Du kan læse mere og tilmelde dig her: https://bit.ly/3DF10S6. 


Hvor blev fornuften af...?

 

Vi har været igennem en utrolig travl tid, hvor vi har trukket store veksler på vores medarbejdere og familie. Godt landmandsskab skal altid være vores udgangspunkt, men i høsten er faglighed og fornuft overtaget af dato på dato, som styrer, hvordan - og hvornår - vi skal agere. Vi er ikke herre over vejret og kornets modningsproces, og det er frustrerende og stressende for os alle, at vi ikke kan høste og så, når det giver bedst mening. Vi fortsætter med at gøre politikerne opmærksomme på udfordringen, selv om det kan være svært at trænge igennem. 

Nu er vi på den anden side af høsten for i år og kan tage den lidt mere med ro. Det giver plads til lidt mere frihed - også til vores dygtige medarbejdere. Det skal vi huske.

/Christian

 

 


Besøg vores Facebook side


Kontakt foreningssekretariatet på telefon 87 28 26 02