Landboforeningen Kronjylland havde d. 24 maj sammen de 4 øvrige landboorganisationer i det østjyske område inviteret de 215 lodsejere, som bliver berørt af Aarhus Kommunes Indsatsplan Aarhus for beskyttelse af drikkevandet til møde herom.

De ca. 200 fremmødte fik en gennemgang af de faglige, juridiske og menneskelige problemstillinger, som indsatsplanen kan medføre. De forskellige indlæg på mødet og referat kan ses: Juridiske aspekter.   Fakta om pesticider.  Fakta om nitrat.   Hvordan håndterer man en krise?   Hvordan kommer vi videre?  Referat

Som lovet på mødet, er Aarhus Kommune efterfølgende blevet kontaktet for at forsøge at få fristen for bemærkninger til for-høringen forlænget – det er lykkedes!                                      Fristen for bemærkninger til for-høringen er forlænget ti og med d. 23. juni 2017.

Som omtalt på mødet, opfordres den enkelte lodsejer til at indsende en kort bemærkning til Aarhus Kommune. De 5 landboorganisationer vil ligeledes indsende en fælles bemærkning til Aarhus Kommune. 

Aarhus Kommune forventer, at selve planen sendes i offentlig høring i efteråret, og at den kommer til at ligne de to forudgående indsatsplaner i Beder og Stautrup/Åbo.

                                                                         20170524 192840-1