"Den grønne omstilling er et samfundsproblem - ikke et landbrugsproblem" sådan lød det fra Christian Jensen på årets generalforsamling i Landboforeningen Kronjylland den 7. juni.

Lavbundsjorde og grøn omstilling var nogen af de emner der blev debatteret, da Landboforeningen Kronjylland holdt generalforsamling.

Smukke landskaber, mejetærskere på marken, landmænd og deres familier. Der var helt stille, da en perlerække af fotos strøg hen over det store lærred akkompagneret af et stille stykke musik. 

Det var slutningen på formand Christian Jensens beretning på Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling mandag den 7. juni, hvor godt 80 medlemmer var mødt op. 

"Vi skal væres stolte af det, vi laver. Vi gør det rigtig godt. Landbrugsudspillet, der startede som en atombombe, var kun en vejsidebombe, men hvor ender det? Lige nu er det stilhed før storm. Jeg håber ikke, det kommer til at blæse for meget", sagde Christian Jensen, inden rækken af fotos indtog lærredet.

VI SKAL UDTAGE LAVBUNDSJORD

I landbrugsudspillet lægger regeringen op til, at der skal udtages 88.500 hektar lavbundsjord, som både bidrager til biodiversitet, mindre udvaskning af kvælstof og lavere udledning af drivhusgasser. Det var et af emnerne, formanden havde på dagsordenen i sin beretning. 

"I Randers Kommune er der 6000 hektar lavbundsjord og i Favrskov Kommune er der 1200 hektar. I skal vænne jer til, at vi ikke skal dyrke al den jord i fremtiden. Det er et komplekst emne, som ikke bare handler om at sætte det hele under vand", sagde formanden. 

   IMG 5766 1        IMG 5778 1