Dansk Landbrug er igen blevet en del af det gode selskab


I Jyllands Posten d. 14. juli 2014 er der en stor artikel, som omhandler at der er sket et politisk kursskifte overfor landbruget og fødevaresektoren.


Artiklen er skrevet af Lars Attrup og Jesper Høberg, JP - og lyder som følgende:

"Landbrug: Den økonomiske krise har resulteret i et bemærkelsesværdigt politisk kursskifte over for landbruget og fødevaresektoren. Sektoren jubler.

Da den vestsjællandske planteavler Finn Christensen forlod landbrugets delegeretmøde d. 6. november sidste år, var humøret højt.

Endelig var det lykkedes for branchen at trænge igennem til politikerne, tænkte han.

Forinden havde den daværende socialdemokratiske fødevareminister Karen Hækkerup holdt en flammende tale for de cirka 1.000 tilhørere i Herning Kongrescenter.

Hækkerup talte om "verdens bedste landmænd", der "tjener milliarder hjem til os alle" og som "skal have de bedst mulige betingelser for at gøre Danmark og resten af verden rigere med jeres produkter".

Landbrugets formand, Martin Merrild, fortalte bagefter, at han nærmest var målløs, mens andre tænkte "Det er spin!"

Men Finn Christensen var oprigtig glad - "Jeg gik derfra med en fornemmelse af, at nu har politikerne endelig fundet ud af, hvilken betydning vores erhverv har for samfundet. De har fundet ud af, at vi har at gøre med virksomheder, som skaber både arbejde og valuta til landet", siger den 52-årige landmand, der driver et landbrug ved Slagelse på 350 hektar med sukkerroer, raps, hvede og byg.

Mens politikere, økonomer og topchefer i årevis har talt om, at Danmark skal leve af viden og teknologi i en globaliseret og postindustriel verden, oplever den danske fødevarebranche i disse år et bemærkelsesværdigt stemningsskifte.- Branchen håber på en gylden fremtid, og på Christiansborg har politikerne fuldstændig skiftet kurs over for landbruget og fødevareindustrien, hvilket også er blevet bemærket i miljøorganisationen Danmarks Naturfredningsforening."


Artiklen fortsætter med input og udtalelser fra diverse politikere, heriblandt den nuværende fødevareminister Dan Jørgensen.

Dan Jørgensen udtaler direkte, at landbrugets fjender er blevet til venner!


Hele artiklen kan læses via JyllandsPosten - enten i den trykte udgave eller på netavisen.