Vi står i en dyb alvorlig økonomisk krise. Mælkeprisen er historisk lav. Ja, samtlige af landbrugets afregningspriser er lave. Meningsmålingerne for regeringen er trist læsning, og i vores egne imagemålinger peger pilen i den forkerte retning.

Landbrug uden fornuftig økonomi går ikke, men det er ikke økonomien alene, der er drivkraften, det handler også om meget andet. Landbruget handler om noget at leve af, men også om noget at leve for. Glæden ved at være selvstændig. Glæden ved at være en del af fællesskabet. Glæden ved at skabe og få ting til at vokse.

Aldrig før har det været mere nødvendigt, at vi står sammen i erhvervet. Aldrig før har det været så nødvendigt, at vi sikrer dialogen med vores omverden, og aldrig før har det været så nødvendigt at fortælle om landbruget, fremtiden for erhvervet og fremtiden for Danmark.

Vi skal engagere os i fortællingen, om det ansvar vi tager hver dag, et ansvar vi er stolte af. Vi skal sikre, at befolkningn har tillid til os, og anerkender os for det vi gør. Nu starter vi på at skrive et nyt kapitel i forlællingen om os selv. 

Brug de næste 3 min. af din tid på at se filmen - Noget at leve af. Noget at leve for. Se filmen her